Mietteitä joulusta 

03.01.2020

Joulu oli ja meni. Itse ostin tänä vuonna tasan 0 joululahjaa, itse tein kaksi (tasapuolisesti molemmille tyttärille). Ostamme toki tarvittaessa kaupasta meille tarpeellisia asioita, mutta jotenkin olemme viime vuosina päättäneet, että pelkästään joulun takia meidän ei tarvitse ostaa mitään. Monestakin asiasta johtuen tuntuu, että joulun merkitys on kasvavassa määrin vain kulutuksen maksimoiminen. Joulumarkkinointi alkaa entistä aikaisemmin, kohdistuu huomattavan paljon lapsiin, on entistä kampanjavetoisempaa jne. Lähimmässä kauppakeskuksessa vierailu ei onnistu enää pari viikkoa ennen joulua lainkaan ja lähistölläkin liikkumista kannattaa vältellä jos ei halua juuttua ruuhkaan. 

Ennen joulua mietin, mikä oma panostukseni jouluun näin kierrätystuotteiden tekijänä on ja päätin ottaa osaa Ylästön Kotiseutuyhdistyksen järjestämiin joulumyyjäisiin. Toinen kokemus tapahtumamyynnistä oli yhtä hieno kuin ensimmäinenkin. Paljon asiasta kiinnostuneita ihmisiä, laadukastsa keskustelua, tuoreita ideoita, uusia kontakteja, uutta lähipuutavaraa, paljon hymyä ja naurua sekä myös tuota niin kovin tärkeää myyntiäkin aivan sopivasti. Joulun hittituote oli muuten ainakin omaksi yllätyksekseni kuohuviinikorkeista tehty sieniveitsi. 

Joulun aikana ja jälkeen olen saanut paljon upeaa palautetta yritykseni ideologiasta ja myös tuotteitteni laadusta. Erään palautteen antajan luvalla sain julkaista niistä yhden: 

Hei pakko vielä kiitellä erinomaisista lahjoista mitä teiltä (taas) ostettiin! Meidän viime vuonna itelle ostama leikkuulauta oli kinkun alusena jouluna ja keräs ihastusta. Annettiin se nyt tänä vuonna myyjäisistä ostettu leikkuulauta mun vanhemmille ja tykkäsivät tosi paljon, ihailivat laadukasta työtä ja "tappiupotuksia" jotka oli puussa. Siskolle meni gua sha, jota kehui todella kauniiksi ja sanoi meinanneensa justiin tilata sellaisen kun laulajan työssä se on tosi hyödyllinen väline (vinkkinä että kannattaa markkinoida myös muusikoille jos ette vielä sitä tee). Salaatinottimet meni enolle ja sieniveitsi tyttären kummitädille perheineen jotka mökkeilee, marjastaa ja sienestää paljon. Sieltä tuli erikseen vielä kiitoksia myös että todella hienot lahjat. Eli kiitoksia teille ja toivottavasti saadaan ens vuonnakin shoppailla joululahjoja teiltä ja tukea samalla hyvää työtä tekevää pienyritystä! Mukavaa ja rentouttavaa joulunaikaa teille koko perheelle!  

Anna M. 


Josssain vaiheessa taisi käydä lähellä, ettei tullut tippa linssiin. Välillä kaikkien asioiden sovittaminen yhteen on ollut haastavaa ja päivät ovat venyneet luvattomankin pitkiksi. Joulun aika oli kuitenkin erittäin rentouttavaa. Vietimme aikaa perheen kanssa lumiukkojatehden, pulkkaillen, lenkkeillen ja avannossa käyden. Vahingossa taisi tulla syötyäkin vähän liikaa. Sain varmasti parhaat joululahjat kaikista. Aikaa perheen kanssa, pitkiä yöunia, rutkasti lisää uskoa itseeni ja motivaatiota jatkaa tärkeiden asioiden parissa. Ainiin ja paketin vihreitä kuulia. Olin siis ollut kiltti! 

Suuret kiitokset kaikille, joiden kanssa olen saanut tehdä yhteistyötä vuonna 2019. 

Tervetuloa 2020! 


Antti